Over Ons

Virtuelekantoren.nl is een initiatief van Stichting (Internationaal) Zakendoen, met kantoren en partners door heel Nederland. Het doel van virtuelekantoren.nl is om het zo eenvoudig mogelijk te maken om te starten met een onderneming, in binnen- of buitenland, tegen lage tarieven.Naast virtuelekantoren.nl, heeft (Internationaal) Zakendoen diverse andere webshops die het ondernemen een stuk eenvoudiger maken, zoals bedrijfsoprichting.nl, buitenlandsebankrekening.nl , focusondernemen.nl (gericht op boekhouddiensten) en uiteraard internationaal-zakendoen.nl waarop veel informatie over het starten van een (buitenlandse) onderneming is te vinden.

(Internationaal) Zakendoen bestaat uit een team van juristen en bedrijfsadviseurs die zich zoveel mogelijk bezig houden met de praktische aspecten van het ondernemen. Zoals de keuze van een rechtsvorm, het oprichten van de onderneming, het inrichten van de boekhouding, en het benaderen van buitenlandse afzetmarkten.

Daarnaast hebben we ervaring met importeren uit Azië (met name China), het opstellen van ondernemingsplannen en Algemene Voorwaarden, en alle financieel-juridische aspecten die komen kijken bij e-commerce activiteiten. Hierbij moet men denken aan het openen van internetkassa’s (merchant accounts), beperking van aansprakelijkheid (claims m.b.t. intellectueel eigendom), etc.

Het (informele) bestuur van Stichting Internationaal Zakendoen wordt gevoerd door een team van ‘maten’ die via een maatschap-structuur zijn verbonden aan INCO Business Group, en beschikken over een gedegen financieel-juridische achtergrond.

De voorzitter van Stichting Internationaal Zakendoen is Dennis Vermeulen. Dennis Vermeulen is sinds de afronding van zijn Fiscaal Recht & Economie studie in 2006 werkzaam geweest in de trustsector. Hierbij is hij werkzaam en woonachtig geweest in onder andere Cyprus, Luxemburg en België, en heeft hij intensief gereisd naar met name belastingparadijzen voor een periode van 2 jaar. In deze periode is hij betrokken geweest als oprichter van de INCO Trust Group in Hong Kong, welke sinds 2010 honderden buitenlandse vennootschappen heeft opgericht en bestuurd voor met name Nederlandse ondernemers via een kantoor in Amsterdam op de Zuidas (onderdeel van het HFC Plaza), en later vanuit Breda.

Sinds 2012 is Dennis Vermeulen betrokken als bestuurder bij Stichting Internationaal Zakendoen, en is hij met name verantwoordelijk voor de strategiebepaling en productontwikkeling van de organisatie. Daarnaast wordt zijn praktische kennis van diverse bedrijfssectoren, en vestigingsklimaten wereldwijd, ingezet bij onder andere herstructureringen en bedrijfsoprichtingen.

  •